Haber

TSK’ya ‘kimyasal silah’ iftirası atan TTB Başkanı Fincancı’dan küstah açıklama!

Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 20 Ekim 2022’de katıldığı bir yayında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya yönelik operasyonda “kimyasal silah” kullandığı iftirasında bulundu.

CEZAEVİNE GİRDİ, SERBEST OLDU

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yargılanan Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Anayasa’nın 53. maddesinde kamu haklarından yoksun bırakılacağına karar verildi. Ancak cezaevinde geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesine karar verildi.

“KİMYASAL MADDE”

Almanya merkezli DW Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Şebnem Korur Fincancı, TSK’yı hedef alan sözlerinden dolayı herhangi bir pişmanlık duymadığını, sözlerinin arkasında olduğunu savundu.

Fincancı, “Neden pişman olayım? Tıbbi değerlendirme yapıyorum” dedi. Ben de üstüne ‘Zehirli bir gaz’ diyorum… Anlamıyorlarsa, ‘Zehirli bir gaz’ diyorum. Kimyasal madde var, gaz halinde kimyasal madde var.” şeklinde konuştu.

“PİŞMAN OLACAK BİR ŞEY YOK”

Fincancı, konuşmasında “kimyasal silah” demediğini belirterek, “‘Kimyasal silah mı değil mi bir kontrol edelim, kimyasal silahsa daha ileri incelemeler yapılmalı’ diyorum çünkü içeride. yasaklanmış kimyasal silahların kapsamı.’ “Adli tıp bilim adamlarının bunu yapabilmek için daha fazla araştırma yapmaları için bir rehber var: Minnesota protokolü. İşte bunu söylüyorum, bunda pişman olunacak bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

haber-sivasli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu