Haber

ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Daire Başkanlığı’ndan deprem yardım faaliyetlerine destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri, afet bölgesinden Çanakkale’ye gelen vatandaşlara destek amacıyla kurulan Altın Yıl Yaşam Merkezi’ndeki butik pazar faaliyetlerine isteyerek destek veriyor.

Başta gıda, giyim ve hijyen malzemeleri olmak üzere çocuklara yönelik oyuncak ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu bir reyonun bulunduğu butik çarşıda depremzedelere hizmet sunuluyor. Kent halkı ve gönüllülerin de destek verdiği butik pazardaki çalışmalara ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri de gönüllü olarak katkı sağlamaya başladı.

Öğretim Görevlisi Dr. Sevda Vurur yaptığı açıklamada, bölümlerinin 2005 yılında kurulduğunu ve 2009 yılında ilk mezunlarını verdiklerini belirtti.

Mezunlarının tamamının diğer bölümlerde akademisyen ve AFAD’da bilişim görevlisi olarak göreve başladıklarını anlatan Vurur, “Bütün STK’larda aktif görevdeler. 6 Şubat’ta bazı öğrencilerimiz evlerinde depreme yakalandı. 4.sınıf öğrencilerimiz buradalar.Altın Yıllar Yaşam Merkezindeki organizasyonu gördükten sonra burada faydalı olacağımızı düşündük ve burada gönüllü bir ekiple çalışmak istedik. ” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Altın Yıllar Ömür Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek buradaki gruplardan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu